1

Роженски Хан

РОЖЕН

Като говорим за домашно приготвени манджи, няма как да не споменем Роженския Хан. Собственикът – Ханджи Благо – приготвя чудесно домашно мляко и краве сирене, а продуктите за салатите си ги отглежда сам. Специално внимание изисква и домашно приготвения хляб. Или, както се изрази един приятел: „ако искаш да се наядеш с домашни работи, отивай в Роженското Ханче”Comments

comments

Град: 

с. Рожен

Адрес: 

първата къща в селото от ляво на пътя

Телефон: 

0743 722 82; 0885 356 058

Отстъпка: 

5% еднократна отстъпка при покупка на книжка/поставяне на печат

GPS: 

41.534224,23.43373


Виж и в сайта за заведения - zavedenia.bg >>


10 thoughts on “Роженски Хан

 1. Прекрасен хотел и още по-прекрасна кухня.Само там аз и моите приятели сме се наслаждавали на автентична кухня,храни местно производство и чисти продукти от фермери от околните села.Най-вкусни са овчето мляко със сладко от смокини и крем карамел “Момини Гърди”.

 2. С млекцето облажихме. Собственика е оригинален и интересен почти като колегата си в Мелник-когато бяхме там каза че копа в двора за канал, но аз съм убедена ,че търсеше на дядо си имането.

 3. Aз посетих това място през последните 5 години. Аз препоръчвам това място. Храната е най-добрият и евтин. Поздрави от Сърбия специално за Благо. Ще се видим отново.

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1″; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
  Post by Dejan Ilic Unuce.

 4. преди години бях на гости в Роженския хан с приятелката ми. Така се случи че отидох до Рожен с чужда, чисто нова, лъскава кола, защото моята се беше повредила. Сметката за двама човека на вечеря беше 60 лв – сач, погача (студена от вчера), малко гарнитура, каничка домашно вино и 2-3 бири .Закуска за двама 17 лв !!! – пържени филии, сирене, сладко , две кафета, айрян. Купих си домашно вино по 6 лв литъра.

  Няколко месеца преди това приятелката ми беше ходила със семейната стара кола като вечерята за 4 човека е била близо 70 лв – яко ядене и пиене. Закуската не е прехвърлила 15 лв. Тъст ми се купил същото вино по 4 лв литъра !!!

  ТАКА НЕ СЕ РАЗВИВА ТУРИЗЪМ.

  ТОЗИ ЧОВЕК Е ОБИРДЖИЯ И СЪДИ ЧОВЕКА ПО КОЛАТА

  • Горане моля бъдете по-конкретен! Това “преди години” ми звучи като “имало едно време”…т.е. приказката започва. Ако сте бил толкова ощетен защо не погледнахте в менюто-там пише всичко и няма как да ви се поиска повече.

 5. На 26.06.2014г (делничен ден) решихме да закускообядим там, но….Отвън заведението изглежда обещаващо но в 11:00-11:30 още не беше отворено. Аз съм от Варна и не ми е много ‘по път’ , но след добрите отзиви които чета ще трябва да се отбия отново

 6. Скоро бях там и бях жестоко порязан като цени и качество. Този собственика е типичен бг ресторантьор с девиз – ден година прави, тоест дай сега да взема парите на хората , пък дали ще се върнат , това е друг въпрос. Горещо не препоръчвам този ресторант и изобщо прехваления Мелник и Рожен са жо ударили на як комерс

 7. В края на април месец обикаляхме този прекрасен район на България (с изкл. на пътищата).
  След посещение в Роженският манастир, попитахме местни жени къде може да се хапне вкусно и качествено и те ни опътиха към Мотел Рожен.
  Влизайки в двора на ресторанта, попаднахме в едно прохладно и приветливо тихо кътче, подредено в битов стил, очевидно с много внимание към детайлите.
  Собственикът е много колоритен човек. Върти семеен бизнес, с помощта на жена си и дъщеря си. Взимайки поръчката, ни похвали домашният хляб и овчето сирене, които разбира се поръчахме, наред с много други вкуснотии. Изядохме си пръстите и след това дълго се шегувахме, че сме преяли като попско дете на задушница.
  Върнахме се на следващият ден, за да хапнем вкусни пържени филийки и палачинки за закуска, а за по-следващият си заявихме мекички с домашно сладко от горски ягодки и овче кисело мляко.
  В София никъде няма да намерите такова заведение, с вкусна, домашно-приготвена храна (домашни яйца, мляко, сирене, хляб и какво ли още не).
  Не се ослушвайте, а си купувайте книжката с 100-те национални кръчми и започвайте да обикаляте, домато още ги има!

 8. На това място ви посрещат като гост и си тръгвате като приятел; Нахраних си сетивата и душата, освен, че си заситих глада! В разкошна и прохладна обстановка, сред зеленина и миндерчета с меки възглавнички се насладих на вкусна кухня и чудесно отношение от ханджи Благо и съпругата му – благодаря им от все сърце! Уникално вкусен домашен мед върху пържени филийки – класика, която не е за изпускане!

 9. За съжаление цените им вече са космически! 10 лева за свинска вратна пържола е прекалено много! Беше ни любима кръчма, но вече не е! За сравнение същата пържола във “Воденичката” е 5.20 лв.!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>