Смолян
Ето, че най-после запълваме огромен пропуск в представянето на родопската кулинарна традиция(а защо не и на българската изобщо?)
Впечатленията от Смолян и региона изобщо няма да са пълни, ако финала им не е в “Родопчанка”, а там започва ново приключение – вече кулинарно…
Тук храната придобива ново измерение, защото в “Родопчанка” отдавна са разбрали, че само с мерак нищо не се получава….нужни са и качествените натурални продукти от планината. Има ли ги тези две съставки магията на родопската кухня ще се получи. Получава се с пататника, смилянския боб(Боба с главно “Б”, както казват те), накълцаната по специален начин наденица и много други…
Изобщо….неподготвените да си вземат и резервния стомах, а тези които не са за първи път да внимават да не повтарят ястия, защото всичко си заслужава и трябва да се опита.
Уникално заведение! Много сме впечатлени от интериора, прекрасно поднесената храна и чудесния избор на музика. Обслужването също беше на високо ниво.
За съжаление в ресторанта не знаеха за това, че са включени в 100-те национални кръчми и нямаха печат. Моля да ги информирате и да споделите в кое поле да се слага печатът от “Родопчанка” в бъдеще.
Заведението наистина е уникално по рода си! Уютна обстановка и добра кухня, но до там! Не ми поставиха печат, дори се позамислиха малко, след което казаха, че може да се дойде през седмицата; Значи, за в бъдеще за там, за където сме се запътили ще звъним предварително да питаме имат ли печат; Много, много съм разочарована!