7

При Войводата

РИБАРИЦА, местност Костина

Мястото е по-скоро хижа, отколкото заведение и наистина тук се събират туристите преди да тръгнат из Тетевенския Балкан. Собственикът Димитър – истински балканджия – си има собствени разбирания за това как трябва да се посрещат гостите, за да изкарат добре. Досега обаче, по една или друга причина, за недоволни не съм чул! :)

Въпреки че няма надпис, кръчмата е известна като „При войводата”  и няма как да е иначе, след като се намира срещу Кървавото кладенче  – лобното място на Бенковски. В негова памет всяка година на 25 май в местността се правят исторически възстановки и чествания.


Comments

comments

Град: 

с. РИБАРИЦА

Адрес: 

местност Костина - точно срещу паметника на Войводата


Виж и в сайта за заведения - zavedenia.bg >>


5 thoughts on “При Войводата

  1. Страшно много искам да посетя това местенце. Но защо няма телефон за връзка ако някой е ходил и го знае моля. Ще пътувам от далеч за да отида там а как, като няма ми е сигурно. Изглежда страшно уютно и приятно, страхотно е.

  2. Мега якото място, всичко много вкусно, поднесено по меко казано специален начин, а собственикът- Батко Митко, бившата му приятелка и настояща съпруга и “малкото” им кученце – Балкан…нямам думи.Следваща среща Жеравна!!!

  3. Страхотно място, място с душа.
    Няма да съжалявате ако го посетите. Ще бъдете посрещнати с много внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>