1

Ресторант Хумбата

СИЛИСТРА

Не са много заведенията в България, които са в исторически обекти, още повече такива на над 200 години.

Ресторант Хумбата обаче е точно такова заведение – намира се в паметник на културата и представлява военно укритие от османския период и склад в по-късни времена.  Личните ми предпочитания са към двете запазени зали в подземието – Малката и Голямата Хумба, превърнати в елегантни салони, но изцяло потопени в историята.

Удивителното е, че собствениците са успели да запазят усещането и едновременно с това да превърнат мястото в удобен и съвременен ресторант с добра кухня на много прилични цени, без да нарушат автентичността на мястото.Comments

comments

Град: 

Силистра

Адрес: 

ул. Добруджа №41

Телефон: 

0894 419 697

Web: 

http://bcsilistra.com/restorant_bg.html


Виж и в сайта за заведения - zavedenia.bg >>


2 thoughts on “Ресторант Хумбата

  1. Обстановката е наистина страхотна. Храната също е добра, но трябва да благодарим на сервитьорката Рени за най-лошото обслужване, което сме получавали някога.

  2. Аз, който не съм върл почитател на свинското, нямаше как да пропусна да го опитан, при положение, че идва от домашни щастливи прасета. И няма да ви лъжа, НЕВЕРОЯТНО Е!!! Ножът става излишен, когато още при самия досег с приборите, месцето започва само да се къса на нишки. Вкусът е завладяващ и пленителен, за което допринасят и подправките. Управителката, въпреки че беше страшно уморена, беше така добра да ни разкаже за целия процес по създаването на заведението. А то е огромно и автентично с каменните стени и покриви, толкова просторно, че можеш да се изгубиш. На всичкото отгоре и адски чисто. След като напълнихме корема със свинското плато за двама, краката ми омекнаха и трудно се завлякох до колата, а вечерта съм спал непробудно.
    Сърце ми се къса, че не мога да си го взема това заведение, с целия му персонал + домашните прасета за София. Едно от най-добрите попадения в тази селекция на заведения. Няма как да не повторим :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>