1

Кораб Емона

КЪРДЖАЛИ, язовира

 

Истинска забележителност на язовир Кърджали е корабът Емона. Построен е в началото на 40-те години и до средата на 70-те е изпълнявал редовни пътнически курсове по нашето Черноморие. През 1979г. чрез уникална логистична операция е прехвърлен в язовира. По пътя влекачът успява да катастрофира и това се превръща в първото в световната история корабокрушение на суша!

В наши дни на същия този кораб изгладнели туристи хапват току-що извадена от язовира риба!

Enjoy!Comments

comments

Град: 

Кърджали

Адрес: 

язовир Кърджали

Отстъпка: 

5% еднократна отстъпка при покупка на книжка/поставяне на печат

GPS: 

41.657174, 25.289679


Виж и в сайта за заведения - zavedenia.bg >>


3 thoughts on “Кораб Емона

  1. След 300 км. каране при условие, че кръчмата в Хасково ни оставиха гладни понеже точно този ден не били в града :( финиширахме на язовир Кърджали. Прясната риба, гледката и обслужването абсолютно бяха на ниво! Браво!!!

  2. Останахме разочаровани общо взето. Мястото и обслужването наистина бяха добри, но менюто ме разби… 5 риби от които 3 не се ловят в този язовир?

  3. Обслужването и гледката са добре, но персонала не знае за книжките, а само за някакви ‘печатчета’. За обявената отстъпка даже не се коментира, а камо ли да се дава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>